Eurovision 2009 Moscova – melodii participante si comentarii

Update 17.05.’09 00:23. Marele castigator Eurovision 2009 este :

Norvegia: Alexander Rybak – Fairytale

Victoria Norvegiei a fost una categorica, istorica, usor de ghicit inca de la primele voturi fiindca majoritatea celorlalte tzari participante i-au acordat 12 puncte. Romania, ca de obicei, nu a primit puncte mai deloc. Mai rau nu se putea. Oricum, pe merit restul castigatorilor de pe podium. Erau printre preferintele mele de mai jos.

Locul 2: Yohanna – Is It True? (Islanda). Locul 3AySel & Arash – Always (Azerbadjan). Romania si Elena Gheorghe s-au clasat pe locul 19.Da, ati citit bine! 19 din 25, apropo.

O recapitulare video completa a finalei Eurovision 2009 de aseara puteti vedea aici.

________________________

Editia 54 a popularului concurs muzical Eurovision (2009) va avea loc in 12, 14  si 16 mai 2009 in Moscova, Rusia. Dupa cum probabil va amintiti, castigatorul editiei 2008 a Eurovision-ului a fost Dima Bilan cu piesa lui superba „Believe„. Ce mai trebuie mentionat e ca reprezentata noastra este melodia „The Balkan Girls” a Elenei Gheorghe (ex-Mandinga), o castigatoare constroversata ca de obicei a Selectiei Nationale Eurovision Romania.

Noutatea adusa de Eurovision 2009 este ca, pentru a diminua efectele vesnicelor voturi politice  (mai ales intre tarile baltice, scandinave sau balcanice) se va introduce si un vot jurizat in fiecare tzara, pe langa votul publicului. Asa ca piesele cu adevarat bune vor avea sansa meritata sa castige, si poate vom avea in sfarsit si un castigator din partea „suparata” a Europei (Anglia, Germania, Franta).

Am ascultat cele 42 de piese participante si foarte multe dintre ele sunt adevarate realizari aritistice asa ca Romania va avea o concurentza serioasa. Sa vedem pe ce loc mai iesim acum. Desi nu patriotismul e adevaratul motiv pentru care multi dintre noi ne uitam la acest concurs, fiindca pe parcurs fiecare ajungem sa avem poate alti preferati sa castige trofeul Eurovision 2009.

Puteti asculta si viziona melodiile si videoclipurile de prezentare ale celor 42 de piese de la Eurovision 2009 in acest playlist oficial.

Desfasurarea Eurovision editia 2009 va fi urmatoarea:

– 12 mai 2009: semifinala I (cu Romania)

 1. Muntenegru: Andrea Demirovic — Just Get Out of My Life
 2. Cehia: Gipsy.cz — Aven Romale
 3. Belgia: Copycat — Copycat
 4. Belarus: Petr Elfimov — Eyes That Never Lie
 5. Suedia : Malena Ernman — La Voix
 6. Armenia : Inga & Anush — Jan Jan
 7. Andorra : Susanne Georgi — La Teva Decisió (Get A Life)
 8. Elvetia : Lovebugs — The Highest Heights
 9. Turcia: Hadise — Düm Tek Tek
 10. Israel: Noa & Mira Awad — There Must Be Another Way
 11. Bulgaria: Krassimir Avramov — Illusion
 12. Islanda: Yohanna — Is It True?
 13. Macedonia: Next Time — Neshto Shto Ke Ostane
 14. Romania: Elena — The Balkan Girls
 15. Finlanda: Waldo’s People — Lose Control
 16. Portugalia: Flor-de-lis — Todas As Ruas Do Amor
 17. Malta: Chiara — What If We
 18. Bosnia si Herzegovina: Regina — Bistra Voda

– 14 mai 2009: semifinala II

 1. Croatia: Igor Cukrov feat. Andrea — Liepa Tena
 2. Irlanda: Sinéad Mulvey & Black Daisy — Et Cetera
 3. Letonia: Intars Busulis — Probka
 4. Serbia: Marko Kon & Milaan — Cipela
 5. Polonia: Lidia Kopania — I Don’t Wanna Leave
 6. Norvegia: Alexander Rybak — Fairytale
 7. Cipru: Christina Metaxa — Firefly
 8. Slovacia: Kamil Mikulchík & Nela Pocisková — Let’Tmou
 9. Danemarca: Brinck — Believe Again
 10. Slovenia: Quartissimo feat. Martina — Love Symphony
 11. Ungaria: Zoli Ádok — Dance With Me
 12. Azerbadjan: AySel & Arash — Always
 13. Grecia: Sakis Rouvas — This Is Our Night
 14. Lituania: Sasha Son — Love
 15. Moldova: Nelly Ciobanu — Hora Din Moldova
 16. Albania: Kejsi Tola — Carry Me In Your Dreams
 17. Ucraina: Svetlana Loboda — Be my Valentine! (Anti-crisis Girl)
 18. Estonia: Urban Symphony — Rändajad
 19. Olanda: The Toppers – Shine

16 mai 2009: marea finala Eurovision 2009

Cate 10 tzari castigatoare din cele 2 semifinale se vor califica in finala. In aceasta finala sunt deja calificate melodiile ce reprezinta Franta, Germania, Rusia, Marea Britanie si Spania.

Desi anul trecut am ghicit castigatorul cu cateva saptamani inainte (Dima Bilan), anul acesta imi este cam imposibil sa dau un pronostic cu sanse mari deoarece nu prea mai este o piesa care sa iasa in evidenta complet fatza de restul (cum a fost cazul cu „Believe„), ci cateva la fel de bune, plus „umplutura” obisnuita…

Piesele care imi plac dupa mai multe auditii si care mi se par cele mai interesante de anul acesta sunt urmatoarele:

Nelly Ciobanu – Hora din Moldova (Moldova)

Alexander Rybak – Fairytale (Norvegia)

Arash & AySel – Always (Azerbadjan)

Susanne Georgi – Get A Life / La Teva Decisió (Andorra)

Urban Symphony – Rändajad (Estonia)

Yohanna – Is it true (Islanda)

Chiara – What if we (Malta)

Anunțuri

32 comentarii

Din categoria Music, Stiri

32 de răspunsuri la „Eurovision 2009 Moscova – melodii participante si comentarii

 1. Pingback: Melodia zilei (articol actualizat zilnic) « Blog of mArS

  • EU

   Mda…..mie unul imi place melodia Moldovei……. ritm unic… (sar pingelele si rupi podelele) videoclipul lor oficial mi se pare cel mai interesant si emotionant…….Nu stiu daca votantilor din Europa (majoritatea afoni – a se vedea voturile editiilor din ultimii 15 ani) vor aprecia melodia……un punct in minus vor avea datorita faptului ca melodia este cantata in mare parte in moldoveneste……(europenii astia nu stiu unde e Moldova d-apoi sa mai inteleaga ceva)…oricum o vad intre primele 5, daca nu chiar intre primele 3.

   De asemenea, as merge pe mana Azerbaijanului…… o combinatie buna….Notorietatea lui Arash combinata cu frumusetea si prezenta scenica a lui AySel…si o melodie interesanta……

   Dar parca vad ca iar o sa se aprecieze mai mult lalaielile…. (Islanda, Malta etc.)…….cand i-am trimis noi pe Monica Anghel si Marcel Pavel cu o melodie lenta s-au apreciat melodiile ritmate……. cand am trimis melodii ritmate…… a castigat o lalaiala…. cine s-ai mai inteleaga pe europenii astia……. Vom vedea ce va fi

   Totusi…….vreau sa castige Romania……piesa e buna…(chiar daca mi-ar fi placut sa fie Blaxy Girls in locul Elenei)….asha ca ….HAAAAAAIIIIIIIIIIIIII ROOMANIAAAAAAAAAAA!!!!!!!

 2. Acesta e videoclipul oficial al Moldovei pentru Eurovision

  e şi mai interesant şi bine gândit decât cel inclus de tine în post. sper să aibă şi succes.

 3. mariusica

  Mersi. Foarte interesanta initiativa hora.md pentru realizarea acestui video oficial.

 4. Islanda are o piesa excelenta pentru amatorii de lovestory. E de urmarit si piesa portugaliei. Pariez totusi pe Is It true al Islandei. Mult succes si Elenei Gheorghe chiar daca piesa ei se aude de 5 ori mai bine intr-un playback si va fi destul de greu sa impresioneze cu o piesa dance la Eurovision.

 5. votul finalei cred ca va fi 1turcia 2romania 3azerbajian 4albania 5armenia

 6. Ca specialist repsonsabil ce mă dau, am evaluat prestaţiile din prima semifinală, în real time. Am dat note de 1 la 9. Că zece merită de-alde ăia pe care-i am io pe stick. Fără alte comentarii, iată observaţiile şi notele mele.

  1. MUNTENEGRU – Andreea Demirovici mi-a tras un pumn în nas din prima cu senzualitatea, coregrafia dansatorilor în alb, cu şlăgăraşul ei tip Abba şi cu vocea ei puternică. A cîntat „Pleacă din viaţa mea” şi n-am înţeles decît din acuta de la final că mai e o alternativă: „Sau rămîi!” Bine, fato! Ai nota 9.

  2. CEHIA – Un spectacol excelent, bazat pe obiceiurile bune ale ţiganilor. Autoironie, umor, haioşenie. Cam ca la Zdob şi Zdub. Recitalul solistului costumat în superman, dublat parcă prea ostentativ de ansamblul colorat din spate, pe o piesă cu reverberaţii din NIGHT AT OPERA (QUEEN), binemerită nota 8.

  3. BELGIA – O trupă anonimă, sub formă de bandă de rock retro, Copy Cat, l-a copiat cît a putut pe Elvis, cîntîndu-şi propriul nume. Ce-o fi fost în mintea lor, îi priveşte. Nu pupă decît nota 6.

  4. BELARUS a venit cu Peter Elfinov care a cîntat „Ochii care nu mint”. Un soi de hard rock interpretat afectat, previzibil, cu o orchestraţie care depăşeşte prestaţia solistului. I-am tras un 6.

  5. SUEDIA o trimite pe Malena Emman, o blondă cu o voce excepţională, cu o piesă în buna tradiţie a muzicii de calitate. Care mă-nfioară cu volute sonore pe care le-am mai auzit doar la operă. Are nota 8.

  6. ARMENIA – Două fete frumoase, perfect sincronizate, cu voci de aramă, susţin un ritm, fireşte, oriental, punctat excitant de o percuţie demenţială. De ascultat în maşină, la 187 de Km. pe oră. Notez încă un 8.

  7. ANDORA îmi bagă-n cameră o fătucă ghitaristă să-mi cînte „Trăieşte-ţi viaţa”, dar eu mă uit pe geam şi nu mai vreau să aud şlagăre tip Abba. Susanne Georgi are o voce pe care am mai auzit-o la cîteva mii de fete drăgălaşe. Ia de la mine nota 6.

  8. ELVEŢIA vine în concurs cu o trupă de rockeri care se zbînţuie în stil, dar prea puţin convingători. Mai au şi o piesă sacadată, cu refren miorlăit. Cu miorlau miorlau, nu luaţi, băieţaşilor, decît un 6.

  9. TURCIA – Hadise, focoasa, trage un show spectaculos, cu ritm specific otoman, la care mă aşteptam. Cadîna şi eunucul amorezat care n-are cu ce, dansează lasciv, provocator, dar ea are o vocişoară cam mică pentru Eurovision. Le-am dat 8.

  10. ISRAEL – Noa – evreică şi Miha Avad – arăboaică, fac duet să ne convingă că „Trebuie să mai fie şi altă cale”. Un cîntec politic, împăciuitor. Fetele cîntă şi-n arabă şi-n idiş. Dar refrenul e, simptomatic, în engleza americană. Le acord nota 7.

  11. BULGARIA – Un Krassimir Avramov ne arată un show complex, cu prea multe: acrobaţii, focuri bengale, dans pe picioroange. Vocile din backround sunt însa mai bine pozate decît cea a solistului. Hotărăsc să nu mă las păcălit de decor. Să ia nota 6.

  12. ISLANDA – Yohanna, solista, cică a cîntat înainte de a vorbi, şi chiar cred asta. O voce cu un ambitus impresionant, o apariţie de zînă a gheţurilor, acompaniate de violoncel şi flaut, emite vibraţii care mă obligă să-i dau rarisima notă 9.

  13. MACEDONIA – Vrea, dar nu poate. Next time, grup de rock clasic, fără nimic special, doar că sunt frumuşei foc, numa buni de însurat. Dar au ambiţie, cîntă pe limba lor. Şi le pun un 6.

  14. ROMÂNIA – Ileana noastră şi trupa ei de pupeze dansante ne arată fetele din Balcani, dar orchestraţia e sărăcăcioasă, iar linia melodică pică într-un minor neinspirat şi o mai salvează doar accentele trompeţilor. Totuşi, parcă merită un 8.

  15. FINLANDA – Oamenii lui Waldo se aruncă în Loose control. Fete, focuri, animaţie, energie debordantă pe o piesă pop excelentă. Nota 8.

  16. PORTUGALIA – De la Amalia Rodriguez m-am îmbolnăvit de muzica portugheză. Flor de Lis cîntă un fado evoluat, mai ritmat şi mai puţin plîngăcios, care-mi mîngîie inima. De nota 8.

  17. MALTA o trimite pe Chiara, o grăsană cu voce ciudată, care te penetrează cine ştie pînă unde. Dai dracului tot şi vibrezi cum vrea ea. Iar dau un 8.
  18. BOSNIA ŞI HERŢEGOVINA – Cu ţara asta nu e de glumit. Trupa Regina face un spectacol de trei minute, pe ritm de marş, şi mă termină. Bine că s-a terminat răzbelul. Vitejii ăştia merită un 8.

  Şi acuma, finaliştii, stabiliţi de populaţia Evropii, după prima seară EUROVISION: Suedia, Armenia, Turcia, Israel, Islanda, România, Finlanda, Portugalia, Malta, Bosnia şi Herţegovina. Aud?
  Cred că Muntenegru merita să fie în finală. În rest, n-am nimic împotrivă.
  Hai că am de dat cu aspiratorul prin camera mea. Şi eu mă ocup de viitorul muzical al omenirii. La naiba.

  • Andrei

   Interesante observatiile, iar notele tale reflecta intr-o oarecare masura realitatea. Pentru ca si eu am stabilit propriile note tot in timp real, as avea cateva mici comentarii:

   Muntenegru – categoric meritau sa mearga mai departe. Adauga aici si reprezentatia foarte buna, avand in vedere ca au avut de invins si „emotia primilor”, a celor care sparg gheatza.

   Cehia – cred ca i-ai supraestimat un pic. Spectacolul bunicel intr-adevar, dar piesa nu merita dupa parerea mea mai mult de un 6.

   Belarus – eu le-am dat baietilor astora in schimb un 8. E adevarat ca prestatia de pe scena nu a fost deosebita, dar piesa e buna. Merita dupa parerea mea sa mearga in finala.

   Israelul – nu m-a impresionat deloc. cel mult 6

   Elena isi merita nota 8, dar prestatia a fost de-a dreptul gatuita de emotii. Cred ca a fost singura la care s-a vazut clar ca se topeste. Daca repeta figura, n-o vad luand un loc bun si ar fi pacat.

   Finlanda – o excelenta piesa, combinatie ingenioasa intre DJ – Bobo si E-type. Dupa parerea mea, e una dintre favoritele la titlu si ii dau 9 pentru ca 10 nu exista in sistemul meu.

   In rest suntem cam pe aceeasi lungime de unda.

  • ana

   legat de cantecul israelului tin sa-ti spun ca fetele canta in araba si in ebraica nu idis….in rest le doresc multa bafta au super voci si chiar speram cu totii intr-o relatie mai buna in zona..

  • numai 9 pt yohanna?
   merita 100

 7. Moldova … nota 10 din partea mea. Mi-a placut enorm. Am reascultat melodia pe linkul pus de tine … dar eu parca la moscova nu am auzit nici un cuvant in engelza. Gresesc?
  Am ramas puternic marcat ca nu s-a calificat Polonia. Nu pot sa zic ca imi place enorm dar eu zic ca merita sa intre in finala.

 8. pentru Moldova nota 10 si mult succes, foarte originar videoclip va tin pumnii si chiar dac nu luati locul intii pentru noi sunteti cei mai buni!!!
  bravo tuturor celor care sau calificat in finala!!!

 9. Bianca

  Eu vreau sa castige Romania dar pariez pe melodia Azerbaijeanului ca va lua o pozitie buna pe clasamentul final pentru ca este melodie excelenta si este cantata de dragutul Arash si de extraordinara Aysel.Pariez si pe melodia Greciei este foarte frumoasa si este cantata de…un tip super dragut…Si melodia Maltei a fost buna.Si altele eu tin cu Romania si vreau sa castige.Haide ELENAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

  • rhianna

   saracii moldoveni parca au venit la un concurs de folclor… norvegia are o melodie buna, estonia, danemarca, albania e chiar foarte buna

 10. Silviu Sorin

  Regasesc printre preferinte Norvegia, Azerbadjan. Prestatia Romaniei nu a fost de podium (si nici nu cred ca vom fi printre primele 10).
  Am vazut in intregime doar a 2-a semifinala, am remarcat in mod special pe langa cele de mai sus – Albania, Danemarca, Grecia (prezenta scenica, profesionalismul lui Sakis… – dar nu mi se pare ca va castiga), si Moldova a realizat un show bun care poate impresiona.
  Succces participantilor.

 11. dumitrescu loredana

  super videoclipul la melodia din Moldova.Si canta super . Imi place. O sa o votez! Si Elena imi place dar la repetitii s/a impiedicat si asta ne/ar lipsi o cazatura pe scena. Daca tot o incomodeaza tocurile alea , sa/si schimbe incaltamintea ! Imi place si Rybak/ avantajele lui este ca a compus si melodia si versurile. desi ..ritmul imi aminteste de alta melodie…

 12. cypry

  castiga romania! pe 2 danemarca

 13. alice

  Elena Gheorghe a cantat super ! Merita sa castige pentru ca este buna.Ii doresc sa castige .Multa bafta !
  Alice

 14. MacBeth

  Hm…acu ce sa mai zicem…norvegia a fost extraordinara…Islanda care a fost favorita mea pe langa norvegia shi estonia a obtzinut un loc f bun:)…dar estonia merita sa fie mult mai sus dupa parerea mea…linia melodica a piesei a fost f frumoasa

 15. MacBeth

  Cat despre Romania…am spus de la inceput ca nu va intra nici in prima jumatate…imi pare rau pentru Elena…dar ce sa-i faci…acu sunt alte pretentzii la muzik…

 16. mariusica

  Si mie mi-a placut Estonia (dovada ca e pusa mai sus intre cele 7 piese ce ma impresionasera). Nu stiu pe cat a iesit Malta, dar sper ca sus. Pacat de Moldova, dar nah, nu ne putem astepta ca celorlalte tzari sa le placa o melodie foarte specific autohtona. Elena a cantat excelent, insa melodia e simplista, i-au mai scos parca si partea instrumentala in multe parti, nu ai cum sa iti amintesti de ea sau chiar sa iti placa daca esti obiectiv.

 17. ELENA GHEORGHE A CANTAT FRUMOS……….
  ALEXANDER RYBAK SI MAI FRUMOS……………..
  NELLY CIOBANUL MAI FRUMOS CA ELENA….
  TURCIA MAI PUTIN PLACUT FATA DE ELENA…
  MALTA DESTUL DE BINISOR…………….
  LITUANIA NICI PE DEPARTE……
  RUSSIA PUTIN PAI MULT CA NELLY……..
  FINLANDA A FOST FRUMUSICA………….
  ISRAEL MAI NEPLACUT LA NELLY…………
  SPANIA NA FOS URATA…………………..
  GERMAANIA MAI URAT CA ELENA…………….

  ALEXANDER E FOST CEL MAI BUN!

  CE PARERE AVETI DESPRE CE AM SCRIS?

 18. ady

  Nu mai scri nimic de Eurovision 2010.Castigatori Romania:Paula Seling feat. OVI-Playing with Fire!

 19. Pingback: Eurovision 2010 Oslo – melodii participante si comentarii « Blog of mArS

 20. deyuu

  mie de anul trecut mi’au placut turcia, islanda si norvegia
  anul asta ucraina:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s